Мъжки суичъри

Брой продукти: 603
Размери
  • 1-Ubrania
Цвят
Цена
Марка
Оферта
Материал
Мотив
Модел
Вид продукт

Суетшъртът или суичър, буквално преведено от английската дума Sweatshirt, означава блуза за изпотяване и се е наложила като дреха за ежедневно носене и най-вече при извършването на спортни дейности. До скоро трудно можехме да си представим суичър в комбинация с официално облекло, но тази дреха е преминала през много промени през последните десетилетия. Наложила се като небрежна горна дреха през 70-те години на миналия век, мъжкия суичър придобива голяма популярност сред рапърите, градските артисти и брейкденсърите в Ню Йорк. До скоро суичъра се носеше като спортна дреха, например спортистите го носеха по време на тренировките си, а студентите -небрежно го намятаха върху всекидневното облекло. Смелата комбинация от стилове в последните десетилетия обаче ни показва, че суичърът има място дори в офиса.

Суитшърти за мъже - идеални за ежедневни тоалети

Съществуват различни градски стилове, в които можете да носите суичъра в офиса и на среща, без да е неуместно или прекалено небрежно.
Идеален начин да носите тази иначе спортна дреха в офиса е да я комбинирате с риза. Изберете модел мъжки суичър без качулка и го комбинирайте с бяла риза с яка под него. За да подчертаете ефекта на ризата, основното облекло трябва да е в тъмен нюанс, например морско синьо, армейско зелено, черно или оловно сиво. През студените месеци сложете върху тях блейзър или палто със средна дължина. Ако сте любители на по-спортния стил, изберете модел мъжки суичър с качулка и го комбинирайте с тениска, а отгоре със затворен блейзър. И двете комбинации, въпреки че са много мъжествени, са подходящи и за двата пола. И в двата случая можете да го носите както с тесни панталони, така и с дънки с права кройка.

Виж също:

Разбира се суичъра е идеалната горна дреха за разходки и занимания на открито, както и за спортни дейности. За мнозина, това е и перфектната дреха за носене у дома, защото е удобна и небрежна, а уплътнените модели са и топли и идеални за студените дни.

Видове мъжки суичъри

Суичърът със заоблено деколте е идеален за дома, но елегантната му кройка му позволява да допълни всеки тоалет, дори е подходящ за офиса. За по-елегантни комбинации, изберете едноцветен модел без щампи и картинки, които излишно да се натрапват.
Мъжки суичър с шапка и джоб тип кенгуру е може би най-популярният от всички. Този модел е идеалната домашна горна дреха, която да облечете, когато просто искате да ви е топло в уюта на собствения дом. Предният джоб в стил кенгуру е много практичен, когато например излизате набързо до магазина, носите панталони без джобове и няма къде да се сложи портфейла, ключовете и мобилния телефон. Качулката, пък е особено функционална, за да се предпазите от студа или дори от дъжда.

Суитчърът с шапка и цип ви дава възможност да носите горната дреха, както отворена, така и затворена. Особено практичен е когато спортувате. Този модел е идеален, ако носите тениска, която непременно искате да покажете, но пък е прекалено студено да я носите без нищо отгоре. Суичъра може да се носи и като аксесоар или като допълнение в случай, че времето захладнее. Вързан на кръста, в един по-небрежен urban стил, суичърът може да придаде един по-младежки вид на всекидневното облекло. Друг начин да носите суитчъра като аксесоар е като го навивате на руло и го носите около врата си като шал. Разбира се може и просто да го преметнете върху гърба, като ръкавите остават отпред и по този начин да не мачкате дрехата.

Как да изберете идеалния суитчър

При избора на тази дреха е важно да се съобразите както със собствения си стил, така и със случаите, в които искате да го носите. Изберете едноцветен суичър, без лого и картинки и без качулка, ако сте решили да заложите на спортно-елегантния стил. Възможно е да изглеждате спортно, без да изглеждате небрежно. Модата въведе нов термин и начин на обличане: athleisure - стил, който съчетава спортно облекло с ежедневни дрехи. Суичър без лого, без щампи и без качулка е дреха, която чудесно се вписва в концепта на този стил.

Изберете модел и цвят, който да съответства на вашия гардероб. Например може да съчетаете суичърта си с анцуг в същия цвят, подходящи маратонки в контрастни нюанси и леко палто с отворена предница, когато е студено.

Изберете суичър с качулка, ако искате да го комбинирате с черно кожено яке. Този небрежен стил, в комбинация с тесни дънки и кожени ботуши изглежда страхотно.

При избора си също е важно да имате предвид сезона.

Дебелите и уплътнените модели са идеални за студените зимни дни. Повечето са уплътнени с плюш и са меки и удобни за носене. Изберете модел с добро качество, защото уплътнението понякога може да полепне по долните дрехи или да се образуват топчета от тъкан.
Ако търсите модел, който да носите небрежно като горна дреха през пролетта и лятото, изберете модел от по-лека материя. Моделите с цип са идеални за този сезон, защото може да ги носите като аксесоар и да ги облечете само в случай, че захладнее.
Тъй като настъпва сезонът, в който сутрините са хладни, а по-обед температурата е доста по-висока, заложете на суичър с къс ръкав или дори без ръкави. И в двата случая късите панталони и бермудите са идеалната комбинация.

Изберете суичъра според вашата конструкция

По широките XXL суичъри чудесно прикриват някои малки дефекти на тялото като коремче, паднали рамене или неправилна стойка. Изберете модел без цип, ако искате да прикриете корема и внимавайте с щампите и илюстрациите. Тъмните цветове също имат ефекта визуално да смаляват, така че ако целта ви е да изглеждате по-стройни заложете на цветове като черно, тъмно синьо и сиво. Ако пък целта ви е да подчертаете горната част на тялото, то тогава модел суичър, който да е по-прилепнал би бил по-подходящ. Светлите цветове, освен да правят тялото да изглежда по-широко, са чудесен избор, ако кожата ви е мургава.

Изберете марката

Спортните марки като Adidas и Nike са идеалният избор, ако харесвате по-спортен стил на обличане, тъй като логото е разпознаваемо и се асоциира със спорт.
Дизайнерските модели на луксозните марки са чудесен избор, ако искате да бъдете забелязани, дори и когато носите спортни дрехи. Тези модели са по-дръзки и залагат на комбинации от цветове и щампи, които привличат вниманието.
Ако пък не искате да акцентирате върху марката, изберете суичър от колекциите Pret a porte на марки като Zara например, които рядко изваждат на показ името на бранда.

pixel